سید رضا عظیمی، مجری احیای معادن کوچک در گفت و گو با بیرونیت، درباره کارنامه احیای معادن کوچک و متوسط،، گفت: طرح احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس از سال 97 آغاز شد و در سال 98 جزو پروژههای اولویتدار اقتصاد مقاومتی قرار گرفت.
وی ادامه داد: هدف اصلی در این طرح، فعالسازی معادن کشور و افزایش تولید و اشتغال بهخصوص در مناطق محروم و با محوریت توسعه و حمایت از اکتشاف و بهرهبرداری از ظرفیت معادن غیرفعال و قابل توسعه در کشور با استفاده از سرمایه بخش خصوصی است که با استراتژیهای کلان اقتصاد مقاومتی، ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران تطابق دارد.
عظیمی در رابطه با اقدامات انجام شده در طرح احیای معادن کوچک افزود: تعریف طرح و قرارگرفتن در لیست پروژههای مصوب شورای اقتصاد مقاومتی، تجهیز طرح و معرفی آن در جامعه معدنی کشور، ایجاد کارگروه استانی و شبکهسازی گسترده ارتباطی، هماهنگسازی حاکمیت بخش معدن و هم راستا بودن باسیاستهای جاری، ایجاد پورتال ورودی اطلاعات و سامانه فرایند محور برای طرح سطام، پیگیری اعتبار برای تأمین زیرساختها شامل برق و گاز و در نهایت مهیا شدن برنامههای حمایتی برای کسبوکارهای نوپا، استارتاپها و مجموعههای دانشبنیان معدنی، از اقدامات صورتگرفته در طرح احیای معادن کوچکمقیاس بوده است.
مجری احیای معادن کوچک و متوسط ادامه داد: از ابتدای این طرح تا به امروز عملیات احیاء و فعالسازی 825 معدن انجام شده که پتانسیل اشتغال 13 هزار و 600 نفر را به طور مستقیم داراست. بنا به گفته عظیمی در پروانه بهرهبرداری معادن احیاء شده، 282/954/7 میلیون ریال سرمایهگذاری به ثبت رسیده است. وی افزود: 24 درصد از کل معادن احیاء شده از ابتدای طرح، مربوط به معادن فلزی بوده است.
بنابر اعلام مجری احیای معادن کوچک و متوسط، در این طرح 20 درصد معادن احیاء شده را نیز معادن غیرفلزی و 35 درصد را سنگهای تزئینی تشکیل دادهاند و مابقی نیز سایر معادن بوده اند.
مطالب مرتبط