در همین راستا با مدیرعامل این شرکت به گفتگو نشستیم.
به گزارش بیرونیت، شهریار طاهرپور از نحوه شکلگیری شرکت؛ اهداف و ماموریت ها و مهمترین دستاوردها گفت و تحلیلی پیرامون مهمترین چالشهای پیش روی این شرکت و دیگر شرکتهای فعال حوزه ارائه کرد.
مدیرعامل شرکت مهندسی فنآور معادن و فلزات اظهار داشت: این شرکت در سال 1381 باهدف فعالیت در پروژههای معادن و فلزات و با حمایت شرکت فولاد خوزستان و فولاد مبارکه تشکیل شد. هدف اصلی شرکت، انتقال دانش فنی از خارج به داخل کشور، بومیسازی و پیادهسازی کارخانههای فولادی و افزایش ظرفیت فولاد کشور بود. بدیهی است که فولاد یکی از مهمترین نیازهای صنعتی کشور بهحساب میآید.
وی در ارتباط با خصوصیات و ویژگیهایی متمایزکننده شرکت اظهار داشت: مهمترین خصوصیت شرکت به خدمت گرفتن کادر جوان و تحصیل کرده در کنار پرسنل باتجربه در صنایع فولاد است. جوانی، شادابی، علاقه و انگیزه موجب شد در مدت 20 سال عمر شرکت، هرسال یک پروژه به اتمام برسد. بهجا گذاشتن چنین رکوردی در شرایط سخت و دشوار کنونی؛ موفقیتی بود که به نام شرکت مهندسی فنآور معادن و فلزات ثبت شد.
انجام پروژههای شاخص برای اولین بار
پروژههای انجام شده توسط این شرکت برای اولین بار در تاریخ کشور انجام شده است. شهریار طاهرپور ضمن بیان این موضوع و در تشریح مهمترین دستاوردهای شرکت به موارد زیر اشاره کرد:
مهمترین برنامه شرکت
وی در رابطه با مهمترین برنامههای در دست انجام و آتی شرکت گفت: مهمترین برنامه شرکت، پیادهسازی واحدهای احیاء مستقیم بهصورت شارژ گرم به روشهای مختلف و در ظرفیتهای گوناگون؛ مطابق نیاز مشتری و ورود به بازارهای منطقه جهت اجرای پروژههای فولادسازی است.
شرکت مهندسی فنآور معادن و فلزات یکی از وظایف خود را «انتقال فناوری روز دنیا به ایران و بومیسازی آن در عرصه فرآوری فلزات و صنایع معدنی داخل کشور» تعریف کرده است. طاهرپور در ارتباط با مهمترین فناوریهای جدیدی که شرکت به کشور منتقل کرده یا زمینه بومیسازی آن را فراهم کرده است گفت: مهمترین فناوری که شرکت به آن دستیافته دستیابی به دانش فنی واحد احیاء مستقیم در ظرفیتهای مختلف با هدف اجرای آن در داخل و خارج کشور است.
وی در ارزیابی وضعیت معادن کشور ازنظر استفاده از فناوری روز دنیا به خبرنگار صمت گفت: عدم ارتباط با دنیا موجب شده است که نتوانیم از علم و دانش روز؛ بهطور مطلوب در معادن کشور استفاده کنیم. لذا در حوزههایی مثل اکتشاف، بهرهبرداری از معادن، حملونقل مواد معدنی، فرآوری مواد معدنی و مسائل زیستمحیطی با معادن دنیا فاصله داریم.
وی افزود: مهمترین مشکل و چالش پیش روی شرکت مهندسی فنآور معادن و فلزات و شرکتهای مشابه، عدم امکان اجرای پروژه در خارج از ایران بهخصوص در کشورهای همسایه و منطقه است. انتظار میرود که مسئولین در این زمینه مساعدت کنند.
بسیاری از فعالان حوزه; وجود بعضی قوانین; آییننامهها و مصوبههای مشخص شده برای مدیریت این حوزه را ناکارآمد و مانع آفرین میدانند. شهریار طاهرپور ضمن اشاره به این موضوع افزود: یکی از مشکلات مهم؛ تغییر قوانین در حوزه گمرک، ترخیص کالا و ورود تجهیزات به کشور است. موانع و محدودیتهای مربوط به انتقال ارز برای تامین تجهیزات و نوسانات قیمت ارز و تورم؛ ازجمله مهمترین موانع دیگر هستند.
مطالب مرتبط