به گزارش بیرونیت، علیآبادی که در دولت روحانی بهعنوان گزینه اصلی مدیریت ایرانخودرو بهشمار میرفت، حالا موردِ پسندِ دولت رئیسی قرار گرفته تا سکاندار صمت شود.
بر اساس این گزارش، او بخت بالایی برای گرفتن رأی اعتماد در مجلس دارد اما تجربه کم او در امر سیاستگذاری و تصمیمسازی موجب نگرانی برخی فعالان تولید و تجارت شده است.
برخی کارشناسان در گفتوگو با بیرونیت عنوان کردهاند که الزاما یک بنگاهدار نمیتواند سیاستگذار و دولتمردِ توانمندی باشد و ممکن است علیآبادی با ذهنیت بنگاهداری قادر نباشد به حل اساسی مسائل تولید و تجارت بپردازد.
برخی از آنان معتقدند که علیآبادی شاید در حوزه تخصصی صنعت برق مدیری توانمند باشد اما چون تا به حال کار ستادی در وزارتخانهها انجام نداده و شناخت و تجربه پایینی در حوزه تولید و تجارت دارد، در خوشبینانهترین حالت ممکن است به عنوان یک کارشناس معمولی در صنعت به اظهار نظر بپردازد.
از آنجا که او تیمی تخصصی در این حوزه ندارد احتمالا وزارت صمت به محل استقرار مدیران قَرضی یا مامور به خدمتِ وزارت نیرو و مپنا تبدیل خواهد شد تا تئوریهای جدیدی در بخش تولید و تجارت را مورد آزمایش قرار دهند.
از همین ابتدا پیداست که دولتِ رئیسی دست به انتخاب نامناسبی زده چرا که با انتقال رئیس مپنا به وزارت صمت، اتفاق مهمی در بخش تولید و تجارت رخ نخواهد داد چرا که گزینه مورد نظر درکی از سیاستهای کلان، تصمیمسازیها، اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی و حتی ساده ترین مفاهیم اقتصادی ندارد.
از سویی دیگر علیآبادی دولتمرد نیست و گویا قرار است در دو سال باقیمانده دولت ادبیات دولتمرد بود را فرا گیرد.
با این حال آنگونه که "بیرونیت" کسب اطلاع کرده او شانس بالایی در مجلس برای رای اعتماد دارد و از همین حالا برخی نمایندگان مجلس برای او فرش قرمز پهن کردهاند.
انتظار میرود در فرصت موجود گزینهای کلان نگر و صاحبنظر در امور اقتصادی برای هدایت این وزارت در نظر گرفته شود اما ظاهرا جریان اصولگرایی از نظر تربیت نیروهای دولتمرد آنقدر فقیر است که مجبور شده "بنگاهدارِ ساده لوح" را "سیاستگذار" کند.
مطالب مرتبط