شنبه 4 مرداد 1404 شمسی /7/26/2025 5:52:02 AM

داریوش اسماعیلی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، در جریان بازدید از اداره کل زمین‌شناسی منطقه سپاهان (اصفهان)، بر اهمیت همکاری مسئولان استانی برای پیشبرد پروژه‌های ملی و منطقه‌ای تأکید کرد.
تاکید رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور بر ضرورت همکاری استان اصفهان در جهت توسعه فعالیت‌های زمین‌شناسی و اکتشافی

به گزارش بیرونیت، در این بازدید، لیلا امینی، مدیرکل اداره زمین‌شناسی منطقه سپاهان، گزارشی از عملکرد این اداره ارائه داد و به اقدامات انجام‌شده در حوزه‌های مختلف، از جمله تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی، مطالعات اکتشافی، مطالعات مخاطراتی همچون فرونشست، شناسایی کانون‌های گردوغبار و نیز پتانسیل‌یابی ژئوپارک‌ها اشاره کرد.

بنا به این گزارش دکتر اسماعیلی با تقدیر از فعالیت‌های این اداره کل، تاکید کرد: «استان اصفهان به دلیل موقعیت ویژه زمین‌شناسی و معدنی، جایگاه مهمی در برنامه‌های ملی ما دارد. بیش از ۶۰ پروژه در این استان تعریف شده که نشان‌دهنده اهمیت و ظرفیت بالای این استان، در حوزه اکتشاف و مطالعات زمین‌شناسی است.

وی با اشاره به نیاز به حمایت بیشتر مسئولان استانی، خاطرنشان کرد: «به منظور توسعه فعالیت‌ها و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود، همکاری نهادهای محلی و تأمین زیرساخت‌های لازم ضروری است. در صورت تقویت این همکاری‌ها، سازمان آمادگی دارد تا پروژه‌های بیشتری را در استان پیش ببرد. رئیس سازمان زمین‌شناسی کشور در پایان بر تعهد این سازمان به ادامه همکاری‌های علمی و اجرایی با استان اصفهان تأکید و ابراز امیدواری کرد که با همراهی مسئولان استانی، گام‌های مؤثرتری در راستای توسعه پایدار منطقه برداشته شود.

گزارش عملکرد اداره کل زمین‌شناسی منطقه سپاهان:

در جریان این بازدید، لیلا امینی، مدیرکل اداره زمین‌شناسی منطقه سپاهان و همکاران وی، با ارائه گزارشی جامع، مهم‌ترین اقدامات و دستاوردهای این اداره را تشریح کردند.

به گفته وی، این اداره کل به‌صورت تخصصی در پهنه‌های طرح تحول زمین شناسی و اکتشافات معدنی بیرجند، تکاب، مهاباد، قم، یزد، تبریز و نایین حضور داشته و از مرحله تهیه تا نظارت بر نقشه‌های زمین‌شناسی نقش فعالی ایفا کرده است.

وی افزود: «در حوزه شناسایی پتانسیل‌یابی در حوزه ژئوپارک، سازمان زمین‌شناسی واکتشافات معدنی کشور در استان اصفهان با شناسایی سه ناحیه پرپتانسیل اقدامات مؤثری انجام داده است و آمادگی کامل وجود دارد در مناطق گلپایگان، نایین و کاشان این مطالعات را در اختیار مسئولان‌ و سرمایه‌گذاران قرار گیرد.

امینی در ادامه تاکید کرد: در زمینه مخاطرات زمین‌شناسی نیز نقشه‌های چهارلایه در زمینه‌های مهندسی، منابع آب، توسعه شهری و سایر حوزه‌ها تهیه شده است. مطالعات منشأیابی گردوغبار با تمرکز بر کانون‌های فعال و نوع ذرات معلق انجام شده و گزارشهای مدنظر در اختیار گذارده شده است.

لیلا امینی همچنین به واگذاری ۱۲ برگه نقشه زمین‌شناسی در مقیاس ۱:۲۵۰۰۰ به دانشگاه‌های استان اشاره کرد که برای نخستین‌بار در قالب تعاملات علمی و در جهت ارتقاء سطح مطالعات تخصصی زمین‌شناسی صورت گرفته است.

امینی در پایان با اعلام اینکه از ۱۰ دشت در معرض خطر فرونشست در استان، نقشه‌های ۸ دشت در سال های ۱۳۹۵، ۱۳۹۸، ۱۴۰۰ تهیه شده است تاکید کرد: اطلس جامع فرونشست استان اصفهان در حال به روز رسانی و تکمیل است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین