او میگوید اولتیماتوم اخیر وزارت نیرو به صنعت فولاد در راستای کاهش مصرف برق نشان از همین تصمیمگیریهای جزیرهای این وزارتخانه دارد و ضعف مدیریت آب و برق فشار مضاعفی بر صنعت فولاد وارد کرده است.
بنیانگذار فولاد مبارکه با بیان اینکه جانمایی آب در کشور پیشینه تاریخی دارد، گفت: در سالهای قبل از انقلاب انتقال آب در کشور مطرح بود. به طوری که دنبال طرح هایی برای رفع این مشکل بودند.
او افزود: پیش از انقلاب طرح هایی برای برخورداری ایران از اقلیم مدیترانهای مطرح شد که هیچ وقت به مرحله اجرا نرسید. پس از انقلاب در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی طرح تلاقی البرز و زاگرس بازنگری شد که مقرون به صرفه برای اجرا نبود.
عرفانیان ادامه داد: طرحهای مختلفی برای تامین آب به مناطق کم آب به کشور در دستور کار قرار گرفت تا آنکه در زمان دولت نهم طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان مطرح شد که با مخالفتهایی از سوی محیط زیست همراه بود. پس از آن در دولت یازدهم نیز این طرح دوباره مورد بحث قرار گرفت که به مرحله اجرا نرسید.
بنیانگذار فولاد مبارکه با بیان اینکه مردم شرق کشور نیازمند توجه در تامین مایحتاج اولیه خود هستند، تصریح کرد: اگر به وضعیت مردم رسیدگی نشود آنها در سیستان و بلوچستان و در شرق کشور به دنبال قاچاق خواهند رفت.
او ادامه داد: بنابراین در زمان دولت دکتر روحانی من راهکاری را ارائه دادم تا بر اساس آن آب از بندر چابهار و دریای عمان به شرق ایران منتقل شود و پس از عبور ازسنگان به سمت مشهد برود با توجه به چالش هایی که افغانستان و پاکستان برای حق آب هیرمند ایجاد کردهاند در آن سال ها پیشنهاد کردم که باتوجه به بدهی چین به ایران از این کشور برای اجرای این طرح کمک گرفته شود تا بتوانیم در منطقه سیستان و بلوچستان کارخانه های فولاد را احداث کنیم.
عرفانیان ادامه داد: طرح پیشنهادی در اتاق فکر آقای دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور مطرح شد که متاسفانه به رغم قبول شمار قابل توجهی از افراد با اجرای آن موافقت نشد. نباید فراموش کنیم که زندگی در سیستان و بلوچستان به خطر افتاده است و ردپای انرژی از این منطقه میتواند بسیاری از معضلات را در استان سیستان و بلوچستان و منطقه سنگان برطرف کند و با توجه به پتانسیل های موجود کشور اگر زیرساختها فراهم شود، افغانستان مجبور خواهد بود که برای صادرات سنگ از ایران استفاده کند.
بنیانگذاز فولاد مبارکه در پایان خاطرنشان کرد: جانمایی آب از چابهار به مناطق شرقی و مرکزی کشور اگرچه دارای اثرات زیست محیطی است اما مزایای بسیاری دارد محیط زیست باید به دنبال راه حلی برای علاج باشد و اگر راه حلی برای علاج وجود ندارد و راهکارهایی برای جلوگیری از مخاطرات را درباره مسائل زیست محیطی مطرح کند. متاسفانه در کشور هر کدام از ارگانهای مربوطه تصمیم گیری های جزیرهای دارند این در حالی است که باانتقال آب شور و بهره گیری از تکنولوژی میتوانیم با تصفیه، نمک خالص و نمک دریا تولید کنیم.
عرفانیان افزود: تصمیمگیریهای جزیرهای وزارت نیرو در مدیریت آب و برق فشار را بر صنعت فولاد مضاعف کرده است. متاسفانه وزارت نفت در زمستان برای ایجاد تعادل در تامین گاز و وزارت نیرو در تابستان برای تامین برق فشار خود را بر صنعت فولاد وارد میکند.
او با اشاره به اینکه در دهه هفتاد رهبر معظم انقلاب خواستار اقداماتی برای فاصله گرفتن از وابستگی به نفت شدند، بیان کرد: در آن سال ها به این فکر افتادم که چگونه میتوانیم کشور را از وابستگی به نفت رها کنیم تا اینکه پس از بررسی به این نتیجه رسیدم زغال پدیدهای گمشده در بخش معدن است که به آن توجه چندانی نمی شود.
عرفانیان با بیان این که اگر نمی توانیم از منابع به شیوه صحیح استفاده کنیم به دلیل سوء مدیریت است، تصریح کرد: در آن سال ها متوجه شدم در سالهای پیش از انقلاب به مسئله زغال توجه نشده است در حالیکه در سفر به آفریقای جنوبی به این نتیجه رسیدیم که در آن منطقه زغال جایگاه ویژهای دارد و از سوی دیگر در ایران ۵۰۰ میلیارد متر مکعب در طول سال بارش داریم که عدم مدیریت صحیح وزارت نیرو باعث شده است تا نتوانیم از منابع صحیح و در جای مناسب استفاده کنیم.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست