حمیدرضا امیریان، رئیس کمیته پیمانکاران معدنی خانه معدن، در گفتوگو با "بیرونیت" با اشاره به کمبود ماشینآلات در بخش معدن کشور گفت: متأسفانه در سالهای اخیر معاونت معدنی وزارت صمت طی نامهای اعلام کرد که به علت کمبود منابع ارزی تقاضای خرید ماشینآلات صورت نگیرد و حتی واردکنندگانی که نیاز به تأمین ارز ندارند نیز اقدام به خرید از سایر کشورها نکنند. این امر که در راستای حمایت از تولید داخل صورت گرفت، باعث کمبود ماشینآلات موردنیاز بخش معدن و در پی آن کاهش تولید و ظرفیت کاری معادن به میزان ۳۰ تا ۳۵ درصد شد.
وی ادامه داد: ممنوعیت واردات ماشینآلات معدنی که بدون کارشناسی دقیق و واقعی بینی در حمایت از شرکت هپکو انجام شد ثمرهای جز کمبود بیش از ۸ تا ۱۱ هزار ماشین موردنیاز حوزه معدن را نداشته است و با توجه به نبود توانایی تولید ماشینآلات معدنی بهوسیله هپکو این صنعت امروزه دچار مشکلات فراوانی شده است.
رئیس کمیته پیمانکاران معدنی خانه معدن با اشاره به این مطلب که ممنوعیت واردات ماشینآلات موردنیاز بخش معدن در بدترین برهه زمانی رخ داد، اظهار داشت: امروزه قیمت ماشینآلات معدنی به میزان قابلتوجهی افزایش داشته و این مسئله باعث شده که قدرت خرید ماشینآلات معدنی نو برای فعالان این بخش وجود نداشته باشد و از سوی دیگر تولیدکنندگان این ماشینآلات نیز باتوجهبه نیاز ایران به ماشینآلات، محصولات خود را به بالاترین قیمت عرضه کنند که این مسئله زمینه گرایش فعالان حوزه معدن به خرید ماشینآلات دستدوم را فراهم کرده است.
امیریان ضمن تاکید بر قیمتهای سرسامآور ماشینآلات معدنی ابراز داشت: در حال حاضر اگر بسترهای لازم برای خریداری ۳ هزار دستگاه از ماشینآلات معدنی به کشور فراهم شود تا حدودی نیازهای کشور مرتفع خواهد شد زیرا به نظر میرسد که قدرت خرید بیش از ۳ هزار دستگاه نیز باتوجهبه قیمتهای بالا در کشور وجود ندارد.
وی در رابطه با کشورهای فعال در حوزه عرضه ماشینآلات معدنی گفت: درگذشته ماشینآلات معدنی دستدوم از ژاپن، اندونزی، امارات، کانادا و استرالیا تهیه میشد که امروزه با توجه به وقفهای که در خرید کشورمان صورتگرفته است قیمتها دوبرابر شده و پیمانکاری که درگذشته امکان خرید ماشینی به قیمت یک میلیون دلار را داشت امروز برای خریداری همان دستگاه باید هزینهای ۲ میلیون دلاری یا ۶۴ میلیارد تومانی را بپردازد که این رقم بسیار چشمگیر است.
رئیس کمیته پیمانکاران معدنی خانه معدن در خصوص کمبود تایر معدنی نیز بیان کرد: در بخش تایر معدنی اثری از محدودیت دولت وجود نداشت بلکه تغییر ارز موردنیاز خرید تایر از ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی باعث شد که تایرها به مدت ۸ ماه در گمرکات انبار شود که این مسئله باعث مشاهده کمبود در تایر معدنی شد.
این فعال حوزه معدن افزود: علاوه بر آن بروکراسی اداری موجود در کشور نیز باعث شده که متقاضیان برای یک ثبت سفارش ساده ۴ ماه منتظر باشند و پس از آن نیز در صف انتظار تولید قرار بگیرند که این امر نیز مشکلی بزرگ برای متقاضیان خرید تایر است.
امیریان در رابطه با وضعیت تولید ماشینآلات معدنی در شرکت هپکو نیز گفت: در زمینه حمایت از تولید داخل بیش از هر چیز باید واقعگرا بود زیرا درگذشته بیشتر قطعات موردنیاز ساخت ماشینآلات معدنی به کشور وارد میشد و تنها ۵ تا ۱۰ درصد آنها در هپکو به تولید میرسد که با مونتاژ در این مجموعه ماشینآلات معدنی به عرضه میرسید با این نگرش مسلم است که تولید ۱۰۰ درصدی ماشینآلات معدنی در این شرکت وجود ندارد و بخش معدن قربانی این تصمیمگیریها میشود.
وی با ابراز خوشنودی در رابطه با پیگیری مدیران ارشد برای واردات ماشینآلات معدنی گفت: در شرایط کنونی انتظار میرود که مسئولان و صاحبنظران حوزه معدن بهجای دیدگاههای احساسی بیشتر واقعگرا باشند و با اتخاذ تصمیمهای منطقی و کارشناسی شده و همچنین ازبینبردن بروکراسیهای دستوپاگیر اداری زمینههای رونق تولید محصولات معدنی، افزایش ظرفیت کاری و همچنین اشتغالزایی در این حوزه پردرآمد را فراهم کرده و کشور را از اقتصاد تکمحصولی دور کنند.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست