به گزارش بیرونیت، قرار بود در این میزگرد نمایندگان معاونت معادن وزارت صمت حضور یابند اما در سه روز برگزاری این هماش هیچ نمایندهای از معاونت معدنی وزارت صمت حاضر نشد.
این موضوع باعث شد تا محمدرضا بهرامن به عنوان سخنران ابتدایی میزگرد طلا از حضور نیافتن متولیان دولتی بخش معدن انتقاد کند.
به گفته رئیس خانه معدن ایران، اینگونه میزگردهای کارشناسی بیش از هر چیز میتواند بستر یاری رساندن به مسولان دولتی باشد اما متأسفانه هیچ استقبالی در این رابطه دیده نشد و تنها بخش خصوصیست که به بررسی چالشها و ارایه راهکارها میپردازند و مدیران دولتی در بیخبری به سر میبرند.
او افزود: آنچه که امروز در بخش معدن دیده میشود تعلل و بیتوجهی متولیان این بخش است.
بهرامن در ادامه چالشها و فرصتهای معدنکاری طلا را مورد بررسی قرار داد و گفت: متاسفانه تصور بر این است که تنها معدنکاری طلا میتواند ما را در جریان اقتصاد یاری کند این در حالی است که در بخشهای دیگر معدن نیز این پتانسیل وجود دارد.
رییس خانه معدن افزود: علت اصلی وضعیت کنونی بخش معدن عدم باور صحیح و عدم سیاست گذاری های درست در بدنه متولی ها از گذشته تا کنون بوده است.
به گفته بهرامن در شرق کشور تازه مطالعات آغاز شده که اگر از آنها بهره برداری شود به طور ختم اتفاق خوبی رخ خواهد داد.
وی با اشاره به معدن طلای اندریان افزود: این معدن مدتها در اختیار ایمیدرو بود و حتی سازمان زمین شناسی نیز اعتقاد داشت که این معدن اقتصادی نیست اما ما با استفاده از تکنولوژی روز به اقتصادی بودن این معدن پی بردیم و این معدن در حال حاضر حدود ۱۵ تن طلا را دارد به همین دلیل معادن طلا را باید با ویژگی های خود سنجید.
وی با تاکید بر اینکه نبود بانک اطلاعات از بزرگترین مشکلات بخش معدن است تصریح کرد: وقتی اطلاعات به طور صحیح ارایه نشود حتی میزان حفاری و عمق آن نیز قابل پیش بینی نیست و میتواند باعث ایجاد سردرگمی شود.
بهرامن گفت: اگر شفاف سازی در راستای اطلاعات قرار گیرد به یقین مشکل معارضین، منابع طبیعی و محیط زیست نیز مرتفع خواهد شد و فعالیتها به شیوه صحیحی انجام خواهد گرفت.
وی با اشاره به پیش بینی استحصال ۲۰ تن طلا در سال ابراز داشت: برای تخقق این امر باید عوامل بازدارنده رفع شود و طرح و برنامه هایی چون طرح جامع به مرحله اجرا برسد.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست