شنبه 6 مرداد 1403 شمسی /7/27/2024 11:55:07 AM

دبیرعلمی چهارمین نشست گروه کارشناسان اکو و مدیرکل دفتر بررسی مخاطرات زمین‌شناسی و زیست‌محیطی و مهندسی این سازمان با بیان اینکه این سازمان نقشه لرزه‌ زمین‌ساخت کشورهای عضو اکو را تهیه کرده و نقشه رانش زمین را در دست تهیه دارد، گفت: لازم است این نقشه‌ها هر ساله به‌روز رسانی شود؛ چرا که شاهدیم هر دو تا ۳ سال با یک سیلاب این نقشه‌ها تغییر می‌کنند و این شرایطی است که کشورهای اکو آن را تجربه کرده‌اند.
تهیه نقشه لرزه‌ زمین‌ساخت کشورهای منطقه اکو توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی ایران

به گزارش بیرونیت به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، رضا شهبازی که در چهارمین اجلاس کارشناسان کشورهای عضو اکو به میزبانی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ایران سخن می‌گفت، ضمن اشاره به مخاطرات زیست‌محیطی افزود: شرایط زیست‌محیطی مانند خشکسالی و تغییر اقلیم شرایط نامناسبی را برای کشاورزی ایجاد کرده و علاوه بر آن ما با افزایش میانگین دمای جهانی و کاهش نزولات جوی مواجه هستیم.
وی، تغییر اقلیم و پیامدهای آن را از جمله چالش‌های زیست اصلی کشورها دانست و یادآور شد: این شرایط موجب شده که روزانه اخبار ناگواری از رخدادهای طبیعی مانند رویدادهایی مانند سیلاب، خشکسالی، طوفان‌های شن و سونامی و زلزله بشنویم.
دبیر علمی چهارمین نشست گروه کارشناسان اکو، کم بودن منابع آبی و مدیریت آنها، آلاینده‌های آب‌های دریا و آب‌های شیرین، زمینلرزه و آتشفشان را از دیگر چالش‌های محیط زیستی عنوان کرد و یادآور شد: مدیریت استفاده از زمین و فرسایش خاک از دیگر مخاطراتی است که با آن مواجهیم و از آنجایی که با مخاطرات مختلف طبیعی روبرو هستیم، چشم‌انداز اکو، گسترش همکاری‌های بین کشورهای عضو است.
وی با اشاره به میزان سرمایه‌گذاری برای مدیریت منابع آب، خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که بودجه‌های اختصاص یافته برای مدیریت آب در ایران و کشورهای اطراف مناسب نیست و این در حالی است که سرانه آب و منابع آبی دائم در حال کم شدن است.
مدیرکل دفتر بررسی مخاطرات زمین‌شناسی و زیست محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ایران با تاکید بر اینکه قطعا در آینده با کمبود آب روبرو خواهیم شد، اظهار کرد: منابع آب‌های زیر زمینی در حال کاهش است و خشکسالی، فرونشست زمین، آلودگی‌های هوا و رانش زمین نیز در حال توسعه است. رانش زمین در ایران بسیار عظیم است.
وی با بیان اینکه سازمان زمین‌شناسی ایران پاسخ‌هایی به این شرایط داده، افزود: ما توانستیم نقشه لرزه‌نگاری و تکتونیکی و همچنین نقشه رانش زمین را تهیه کنیم و لازم است این نقشه‌ها هر ساله به‌روز رسانی شوند؛ چرا که شاهدیم هر دو تا ۳ سال با یک سیلاب این نقشه‌ها تغییر می‌کنند و این شرایطی است که کشورهای اکو آن را تجربه کرده‌اند.
دبیر علمی چهارمین نشست گروه کارشناسان اکو با اشاره به تهیه نقشه‌های چند مخاطره‌ای در کشور با بیان اینکه شهرهای پر مخاطره ایران مشخص شده‌اند، گفت: اگر بتوانیم این نقشه‌ها را توسعه دهیم، می‌توانیم شناخت بهتری از سرزمین و محیط زیست داشته باشیم.
شهبازی با تاکید بر توسعه سیستم‌های هشدار سریع، افزود: حد و مرزهای سیاسی مشخص‌کننده خط و مرزهای اکولوژیکی نیستند و امیدواریم با توسعه همکاری‌ها آینده بهتری را بتوانیم ترسیم کنیم.
شایان ذکر است؛ چهارمین اجلاس کارشناسان کشورهای عضو اکو (سازمان همکاری اقتصادی) به‌منظور بررسی کاهش خطر بلایا در منطقه اکو به میزبانی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ایران در تهران و با حمایت پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در دبیرخانه این سازمان در تهران در حال برگزاری است.
سازمان همکاری اقتصادی (اکو) شامل کشورهای ایران، ترکیه و پاکستان، افغانستان،تاجیکستان، آذربایجان، ازبکستان،ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان است و مقر دبیرخانه این سازمان در تهران است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین