چهارشنبه 21 آذر 1403 شمسی /12/11/2024 4:04:04 AM
آغاز محدودیت برق صنایع و احتمال کاهش عرضه، نوردکاران را به رقابت در رینگ شمش ترغیب کرد

واهمه از کسری عرضه شمش فولاد ظرف هفته‌های پیش‌‌‌‌‌رو به دلیل آغاز قطعی برق واحدهای صنعتی در کشور باعث شد تا به‌رغم کاهش نرخ ارز در بازار آزاد و فروکش جریان انتظارات تورمی، بر حجم فروش شمش فولاد از رینگ صنعتی بورس‌کالا افزوده شود و متقاضیان برای کسب سهم از عرضه‌ها به رقابت قیمتی با یکدیگر روی آورند، با این‌وجود بسیاری از فعالان قدیمی بازار بر این باورند که با توجه به انباشت محصول در بازار آزاد و عدم‌رفع موانع صادراتی نمی‌توان به استمرار این جریان رونق امیدوار بود.
در میانه رکود مصرفی، فولاد گران شد

واهمه از قطعی برق صنایع و کاهش تولید به رقابت قیمتی در رینگ فولاد کشور ظرف روز گذشته انجامید. در این روز واحدهای فولادی بالغ بر ۱۳۴‌هزار‌تن شمش فولاد را در رینگ اولیه بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران در محدوده قیمتی ۱۹‌هزار و ۹۸۷‌تومان تا ۲۰‌هزار و ۸۱۱‌تومان عرضه کردند.

کف و سقف قیمت پایه افزایش محدود ۱۰۰‌تومانی داشت؛ اما این رشد نرخ پایه نتوانست تاثیر منفی در روند فروش‌های شمش فولاد برجای بگذارد. به این ترتیب حدود ۸۹‌درصد شمش فولاد عرضه‌شده در رینگ فیزیکی بورس‌کالا مورد معامله قرار گفت.

رقابت ۹‌درصدی در رینگ شمش فولاد
بررسی داده‌های بورس‌کالای ایران از ثبت تقاضای ۲۸۹‌هزار تنی در رینگ شمش فولاد ظرف روز دوشنبه ۲۱ خرداد ماه حکایت دارد. این میزان تقاضا برای عرضه‌های اولیه بدون درنظر گرفتن معاملات مچینگ محاسبه شده‌است. برتری تقاضا نسبت به عرضه در رینگ فیزیکی بورس‌کالای ایران باعث شد تا شمش فولاد با رقابت قیمتی به‌فروش رود.

میانگین برای فروش شمش فولاد در معاملات روز گذشته ‌برابر ۲۲‌هزار و ۱۷۰‌تومان بود که این رقم ۸.۷‌درصد بالاتر از میانگین قیمت پایه عرضه این محصول بود. درحالی‌که واهمه از کاهش مقطعی تولید به دلیل محدودیت تامین برق صنایع عامل رقابت قیمتی در رینگ شمش فولاد بود؛ باید تاکید کرد که بازار محصولات نهایی با رکود سنگین مصرفی و سرمایه‌ای مواجه است و همین امر مانع از آن می‌شود که نوردکاران بتوانند رویه خرید با رقابت قیمتی را ادامه دهند.

در شرایط کنونی تحریک بازار مصرف داخلی در بخش مقاطع بسیار دشوار است و تسهیل صادرات اصلی‌ترین راهکار برای برون‌‌‌‌‌رفت از چالش کنونی است.


کف نرخ میلگرد به کانال ۲۸ نزدیک شد
میانگین بهای فروش شمش فولاد از رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران در روز دوشنبه ۲۱خرداد ماه به ۲۲‌هزار و ۱۷۰‌تومان رسید؛ با احتساب مالیات ارزش‌افزوده و کارمزد ارکان بورس، نرخ تمام‌شده این شمش برای خریدار به حدود ۲۴‌هزار‌تومان می‌رسد.

هزینه حمل این شمش از واحد فولادی به واحد نوردی حداقل ۸۰۰‌تومان به ازای هر کیلوگرم و هزینه تبدیل نیز ‌برابر ۱.۱‌درصد نرخ شمش درنظر گرفته می‌شود. به این ترتیب میلگرد تولیدی با این شمش حداقل قیمتی‌برابر ۲۷‌هزار و ۵۰۰‌تومان به ازای هر کیلوگرم خواهد داشت.

این رقم کف نرخ فروش میلگرد در بازار آزاد است؛ این در حالی است که در شرایط کنونی بازار آزاد انباشته از میلگرد در کانال‌های قیمتی پایین‌تر است؛ همین موضوع مانع استمرار فروش شمش فولاد در کانال قیمتی کنونی در میان و بلندمدت خواهد شد.

عقب‌‌‌‌‌نشینی تقاضا در رینگ آهن‌‌‌‌‌اسفنجی
۲۷۰‌هزار ‌تن آهن‌‌‌‌‌اسفنجی با قیمت پایه‌‌‌‌‌ای در بازه ۱۱‌هزار و ۹۹۲‌تومان تا ۱۲‌هزار و ۴۰۰‌تومان در رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران عرضه شد. با توجه به استقبال نسبتا خوب متقاضیان از عرضه پیشین آهن‌‌‌‌‌اسفنجی در رینگ صنعتی بورس‌کالا؛ سقف قیمت پایه این محصول برای عرضه در هفته‌جاری ظرف روز شنبه نوزدهم خرداد ماه افزایش داشت.

در این شرایط تقاضایی بالغ بر ۲۱۰‌هزار‌تن برای آهن‌‌‌‌‌اسفنجی در رینگ صنعتی بورس‌کالا به‌ثبت رسید‌که در نهایت به‌فروش ۱۵۸‌هزار و ۶۰۰‌تن محصول از این رینگ با میانگین قیمت ۱۲‌هزار و ۳۸۰‌تومان انجامید.

این رقم کمترین میزان فروش آهن‌‌‌‌‌اسفنجی از این رینگ پس ازهفته پایانی اردیبهشت یعنی بازه ۳هفته اخیر بود، درحالی‌که واهمه از محدودیت انرژی صنایع با آغاز فصل گرما در کشور و همچنین بازگشت نرخ ارز به مسیر رشد باعث شد معاملات آهن‌‌‌‌‌اسفنجی ظرف ۲ هفته ابتدایی خرداد ماه رونق نسبی بگیرد؛ افزایش قیمت‌های پایه و عدم کشش تقاضا زمینه عقب‌نشینی حجم معلاملات این محصول را فراهم کرد. به این ترتیب ظرف سومین هفته از خرداد ماه ۵۸‌درصد عرضه‌ها با میانگین قیمت ۱۲‌هزار و ۳۳۷‌تومان معامله شد.
منبع: دنیای اقتصاد



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین