به گزارش بیرونیت به نقل از بلومبرگ نیوز، ترامپ در سخنرانی خود در کنگره آمریکا از احتمال اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات مس خبر داد. این اظهارات باعث رالی شدید قیمتی در بازار آسیا شد، زیرا معاملهگران انتظار نداشتند که میزان تعرفه تا این حد بالا باشد یا به این زودی اجرایی شود.
هفته گذشته، ترامپ از وزارت بازرگانی آمریکا خواست تا تحقیقات گستردهای درباره تاثیر واردات مس بر امنیت ملی انجام دهد. این خبر موجب افزایش قابلتوجه قیمت مس در کامکس شد و فاصله آن را با قیمتهای بورس فلزات لندن (LME) و بورس شانگهای (SHFE) بیشتر کرد.
هرچند ممکن است ماهها طول بکشد تا وزارت بازرگانی درباره اجرای تعرفه تصمیم بگیرد، اما ترامپ روز سهشنبه اعلام کرد که این تعرفه ۲۵ درصدی را از همین حالا اجرایی کرده است. او پیشتر نیز فرمان اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر آلومینیوم و فولاد را امضا کرده بود که قرار است از ۱۲ مارس اجرایی شود.
اوله هانسن، رئیس استراتژی کالا در بانک ساکسو (Saxo Bank AS)، در این خصوص گفت: تعرفه ۲۵ درصدی چیزی نبود که بازار انتظارش را داشته باشد. حالا معاملهگران در تلاشند تا قیمت مناسب را پیشبینی و در معاملات خود لحاظ کنند. این موضوع میتواند تأثیر قابلتوجهی بر جریانهای تجارت جهانی داشته باشد.
افزایش قیمت در کومکس باعث رشد قیمتها در بورس فلزات لندن نیز شد، به طوری که قیمت قراردادهای سهماهه مس در LME تا ۲.۵ درصد افزایش یافت. در حال حاضر، مس در نیویورک ۱۲درصد گرانتر از لندن معامله میشود که این اختلاف به بالاترین سطح خود طی ماه گذشته نزدیک شده است.
شکار جهانی مس؛ رقابت برای پیش از اجرای تعرفهها
اختلاف شدید قیمت نیویورک و لندن باعث شده است که معاملهگران در سراسر جهان به دنبال مسی باشند که بتوانند پیش از اعمال تعرفهها آن را به آمریکا ارسال کنند. این روند به خصوص پس از افزایش ۱۰۰۰ دلاری قیمت هر تن مس در نیویورک نسبت به لندن، سودآوری بالایی را برای معاملهگران به همراه دارد.
موجودی انبارهای کومکس که سال گذشته در پی جهش مشابه قیمت افزایش یافته بود، اخیرا کاهش یافته است. این موضوع نشان میدهد که تولیدکنندگان آمریکایی نیز در حال ذخیرهسازی مس پیش از اعمال تعرفهها هستند. همزمان، تقاضا برای خروج مس از انبارهای LME افزایش چشمگیری داشته است.
افزایش قیمت مس باعث رشد قیمت سایر فلزات پایه نیز شد. در معاملات روز چهارشنبه، روی (Zinc) با ۲.۵ درصد افزایش و آلومینیوم با ۱.۷ درصد رشد همراه شد. این روند به دنبال رشد قیمت سهام شرکتهای معدنی و صنعتی در اروپا رخ داد.
رشد سهام صنایع دفاعی و صنعتی اروپا نیز از دیگر پیامدهای این موج صعودی بود. پس از آنکه فریدریش مرتز، صدر اعظم آینده آلمان، اعلام کرد که دولت این کشور برای تقویت امنیت و دفاع، اصلاحات اساسی در قانون مالی انجام خواهد داد، شاخصهای صنعتی اروپا صعود قابلتوجهی را تجربه کردند.
از سوی دیگر، سهام تولیدکنندگان فولاد نیز پس از وعده چین مبنی بر کاهش تولید برای مهار مازاد عرضه داخلی، رشد چشمگیری داشت. این خبر باعث شد که سرمایهگذاران نسبت به آینده بازار فلزات اساسی خوشبین شوند و حجم معاملات در بازارهای جهانی افزایش یابد.
منبع: روابط عمومی ایمپاسکو
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست