شنبه 20 ارديبهشت 1404 شمسی /5/10/2025 7:40:45 PM
افتخاری بزرگ برای جامعه دانشگاهی ایران

مرتضی اصانلو، استاد برجسته معدن، به عنوان دومین دانشمند جهان در علم مهندسی معدن برگزیده شد.
مرتضی اصانلو  دومین دانشمند معدنی جهان شد

به گزارش خبرنگار بیرونیت، اصانلو، استاد دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر، از سوی پایگاه ScholarGPS به عنوان دانشمند دوم جهان در زمینه «معدن کاری روباز» انتخاب شد.

این دستاورد حاصل سال ها تلاش علمی و پژوهش های بین‌المللی و نقش بی‌بدیل او در پیشرفت دانش معدنکاری است.

انتخاب اصانلو به عنوان یکی از سرشناس‌ترین چهره‌های علمی جهان در حوزه معدنکاری روباز، نه تنها افتخاری بزرگ برای جامعه دانشگاهی ایران محسوب می‌شود، بلکه نشان‌دهنده ظرفیت‌های بالای علمی و پژوهشی کشور در عرصه‌های بین‌المللی است.

 اصانلو کیست؟

 تاریخ معدن و صنایع معدنی ایران را در مدیریت و اجرا، هرچند بزرگانی از جمله محمدصفی اصفیاء، رضا نیازمند، علینقی عالیخانی، برادران شیبانی، قنبر رحیمی، محمدحسن عرفانیان، حسین محلوجی و محمدتقی بانکی نوشته اند، اما در عرصه دانشگاهی و علمی نیز هستند چهره‌هایی که نمی‌توان نقش آنها را در توسعه این بخش، نادیده گرفت.

از جمله این چهره‌های علمی-دانشگاهی، دکتـر مرتضـی اصانلـو است که از وی به عنوان برجسـته‌ترین و البته شاید سخت‌گیرترین اسـتاد تمـام‌های مهندسـی معـدن در ایـران یاد می شود.

یکی از نقاط درخشان کارنامه علمی اصانلو اینجاست که بسیاری از مدیران موفق کشور در عرصه معدن و صنایع معدنی، شاگرد وی بوده‌اند.

اصانلو نقش مهمی در توسعه رشته مهندسی معدن در کشور و بهبود نگاه علمی به این حوزه دارد. چه نقشی مهم تر از اینکه اصانلو، بنیان‌گــذار مقطــع کارشناســی ارشــد و دکتــری رشــته مهندســی معــدن در دانشــگاه‌های پلــی تکنیــک و واحــد علــوم تحقیقـات دانشگاه آزاد اسلامی است؟

از اصانلو به عنوان رئیـس و بنیان‌گذار دانشـکده فنـی و مهندسـی واحـد تهـران جنـوب دانشگاه آزاد اسلامی نیز یاد می‌شود، جایی که به نظر می‌رسد قطـب علـم مهندسـی معدن در کل واحدهای دانشــگاه آزاد کشــور اســت.

حسین محلوجی، وزیر معادن و فلزات دولت سازندگی، می گوید:‌با پیگیری های دکتر اصانلو ایده ساخت دانشکده معدن در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، عملی و نقشه آن طراحی شد.

اصانلو اما با نگارش چند کتاب، نقش مهم دیگری در توسعه مهندسی معدن در ایران دارد. "تکنولوژی و مهندسی زغال‌سنگ"، "روش‌هــای حفــاری"، "روش‌هــای اســتخراج معــادن ســطحی" و "بازســازی معـادن"، از جمله تالیف‌های اصانلو محسوب می‌شوند.

این را نیز نباید فراموش کرد که اصانلـو در عرصه مهندسـی معـدن، چهره‌ای بین‌المللی به شمار می‌رود. گفته می‌شود مقــاله‌های وی که بــه زبــان انگلیســی ترجمه شده، دارای بیشــترین ارجاع از ســوی دانشـجویان و پژوهشـگران مهندسـی معـدن دنیـاست. طبق گزارش دانشگاه استنفورد آمریکا در نوامبر 2020، اصانلو جزو آن دسته از اساتید مهندسی معدن به شمار می رود که مقاله‌های وی دارای بیشترین ارجاع بوده است.

وی در سال 1391 از ممنوعیت تحصیل بانوان در رشته مهندسی معدن انتقاد کرده بود. 



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

آخرین عناوین