به گزارش خبرنگار بیرونیت، مهرداد ناجی در نشست خبری امروز بعدازظهر خود با بیان اینکه MMTE برای نخستین بار در کشور به دانش فنی طراحی، نوسازی و بهینه سازی کوره های قوس الکتریکی و پاتیل در صنایع فولاد دست یافته، گفت: ما در گذشته سرمایه گذاری هایی برای دستیابی به دانش فنی موردنظر انجام دادیم، اما تحریم اجازه به سرانجام رسیدن آن را نداد و ما هم از نظر مالی و هم از جنبه زمان ضرر کردیم.
وی افزود: در شرایطی که کشور با ناترازی انرژی و ریسک های تحریم مواجه است، ما در MMTE دانش فولادسازی را بومی کرده ایم، به نحوی که می توانیم بدون نیاز به کمک خارجی ها، کوره های قوس الکتریکی را از صفر طراحی کنیم.
ناجی با بیان اینکه تکنولوژی کوره های صنایع فولاد کشور متعلق به 20 سال پیش است، تاکید کرد: یکی از راه های کاهش ناترازی انرژی در صنایع فولاد، کم کردن زمان ذوب است که با بروزرسانی کوره ها می توان این کار را انجام داد.
به گفته وی، زمان ذوب در صنایع فولاد ایران حدود 150 دقیقه است، در حالی که با تکنولوژی های جدید، زمان ذوب به زیر 45 دقیقه رسیده و دنیا به دنبال کاهش زمان آن زیر 35 دقیقه است.
مدیرعامل MMTE با بیان اینکه به واسطه تکنولوژی جدید می توان تا 30 درصد در مصرف انرژی کوره های صنایع فولاد صرفه جویی کرد، گفت: علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی، با تکنولوژی جدیدی که MMTE به آن دست پیدا کرده، پروسه طراحی و ایجاد کوره های قوس الکتریکی نیز به واسطه این دانش فنی، ارزانتر تمام می شود.
وی اما در پاسخ به پرسشی مبنی بر واگذاری سهام ایمیدرو در MMTE به بخش خصوصی، گفت: نظر شخصی من این است که امثال MMTE باید تا حدی حاکمیتی بمانند تا پروژه های بزرگ و سرمایه بر را اجرا کنند، زیرا بخش خصوصی به این پروژه ها که حداقل 100 میلیون یورو هزینه میخواهند، ورود نمی کند.
اما حسن شاهرخی رئیس هیات مدیره MMTE نیز در این نشست خبری گفت: MMTE از امسال چهره جدیدی از خود نشان خواهد داد، به نحوی که این شرکت به بازوی اجرایی رفع ناترازی انرژی در زیرمموعه های ایمیدرو تبدیل خواهد شد.
به گفته وی، MMTE در راستای رفع ناترازی انرژی، تفاهم نامه همکاری مشترک با مپنا امضا کرده است.
شاهرخی همچنین از ورود MMTE به احداث یک واحد آلومینیا و بهره برداری از معادن مس و تبدیل کلوخه به کنسانتره در آینده خبر داد.
به گزارش بیرونیت، دستیابی MMTE به دانش فنی موردنظر دو مزیت ویژه دارد؛ یکی تامین امنیت سرمایه گذاری و دیگری، صرفه جویی گسترده در مصارف انرژی کارخانه های فولاد.
این دستاورد، به تمام برنامه های سرمایه گذاری توسعه و احداث صنایع فولاد این امکان را می دهد که بدون دغدغه، دانش فنی موردنیاز خود را در بخش های احداث، بهینه سازی و بازسازی کوره های قوس الکتریکی و پاتیل، از یک شرکت تمام ایرانی دریافت کنند.
مطالب مرتبط