به گزارش بیرونیت به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، به گفته تحلیلگران بانک جی پی مورگان، وقوع این سناریو با تنها یک تغییر جزئی در تخصیص داراییهای خارجی به دور از بازارهای آمریکا، در شرایط کنونی اقتصاد جهانی، کاملاً محتمل است. جیپیمورگان در یادداشتی نوشت: تنها با جابهجایی ۰.۵ درصد از داراییهای خارجی در ایالات متحده به سمت طلا، بازدهی سالانهای معادل ۱۸ درصد حاصل خواهد شد که در نهایت قیمت طلا را به ۶ هزار دلار خواهد رساند.
این محاسبه بر اساس ورود تقریبی ۲۷۳.۶ میلیارد دلار، یا حدود ۲۵۰۰ تن متریک طلا طی چهار سال، انجام شده است. به گفته این بانک، هرچند این میزان فقط حدود ۳ درصد از کل ذخایر طلای جهانی است، اما همین تقاضای اضافه در هر فصل میتواند اثر بسیار بزرگی بر بازار بگذارد. چرا که عرضه طلا تقریبا ثابت است و یک افزایش اندک در تقاضا میتواند نوسان قیمتی چشمگیری به دنبال داشته باشد.
تحلیلگران جیپیمورگان نوشتند: هرچند این سناریو فرضی است، اما نشان میدهد چرا ما بهطور ساختاری به طلا خوشبین هستیم و معتقدیم قیمتها همچنان جای رشد دارند.
قیمت طلا از ابتدای سال تاکنون نزدیک به ۲۸ درصد رشد کرده و در این مسیر چندین رکورد ثبت کرده است؛ از جمله رسیدن به سطح تاریخی ۳۵۰۰ دلار در ماه گذشته. قیمت طلا اکنون نسبت به سه سال پیش دو برابر شده و این موضوع نشاندهنده افزایش جذابیت این دارایی امن نزد سرمایهگذاران است.
محرک اصلی این رشد، سالها بیثباتی ژئوپلیتیکی و ابهامهای اقتصادی بوده که با انتخاب ترامپ و آغاز جنگ تجاری بیسابقهاش شدت بیشتری یافته است. این وضعیت اعتماد سرمایهگذاران به دلار را کاهش داده است.
جیپیمورگان همچنین اشاره کرده است که سیاست دولت ترامپ برای «تقسیم بار اقتصادی» با سایر کشورهایی که از موقعیت دلار بهعنوان ارز ذخیره جهانی سود میبرند، موجب افزایش نگرانی سرمایهگذاران خارجی شده و به همین دلیل نیز چشمانداز صعودی طلا را تقویت کرده است.
این سناریوی ۶ هزار دلاری در ادامه پیشبینیهای پیشین این بانک مطرح میشود؛ جیپیمورگان ماه گذشته اعلام کرده بود که قیمت طلا در سهماهه چهارم سال جاری بهطور میانگین به ۳۶۷۵ دلار خواهد رسید و تا سهماهه دوم سال ۲۰۲۶ از مرز ۴ هزار دلار عبور خواهد کرد.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست